2014. október 28., kedd

Bíbor és Bíborka

A történet úgy kezdődik, hogy rájöttem, rengeteg sziromgyöngyöm van, legalábbis bőven annyi, hogy valami szépet lehessen fűzni belőle. Feketéből, lilából, kékből, hematitból egy kisebb zacskóra való lapult a dobozban, s most kedvem volt egy kicsit próbálkozni is.
Először Bíborka készült el: szeretem a kéket és a lilát együtt, ez az átlátszó kék ráadásul nem is olyan erőteljes, finoman összesimul a lilával. A kásagyöngynek is van egy kis izgalmas színe, ha rásüt a nap, látszik az aranyló lila színe. Mindenképp "sokszirmosat" szerettem volna fűzni, olyat, amiben több lépcsőben helyezkednek el a szirmok- azt hiszem, ezt sikerült összehozni. Nagy örömömre minden szirom stabilan áll, ez a legeslegjobb az egészben! :) Fotózni rettentő nehéz, csillog-villog! Talán elhiszitek, hogy sokkal, de sokkal szebb élőben! :)
Bíbor a második próbálkozás, a letisztultabb, az egyszerűbb. Lehetett volna még tovább fokozni, de épp az egyszerűsége ragad magával, így maradt ő csupán Bíbor (a kezdő lépések ugyanazok, mint Bíborkánál). Bíbor szolid eleganciáját igyekeztem ellensúlyozni a középrész finom díszítésével.
Megvallom, mindkettőt imádom, így hamarosan újabb Bíbor és Bíborka születik! :)

Bíborka :)




Bíbor :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése