2015. december 28., hétfő

Hannah medálok

A szebbnél- szebb Hannah medálok látván én is megpróbálkoztam az elkészítésével. Kisebb módosításokat tettem, hogy a meglévő gyöngyeimmel és a hiányzók pótlásával valami hasonló legyen a végeredmény. Az elsőnél, a zöld-aranynál a kezdő szemszámot máris elszámoltam, így aztán, hogy ne kelljen bontani a megfűzött kb. 5 sort, hat helyett 7  ágú lett a "szirom". A másiknál pedig nem voltak színben megfelelő superduoim, így azokat is másra cseréltem... a Luna softot már nem is említem! :)

 Minta: Poetry in Beads

Hát ilyenek lettek az én Hannah medáljaim! 











2015. december 26., szombat

A legújabb medálom! :)

Ellad2 Luna Square medálja adta az ötletet, abból próbáltam kiindulni, bár pont a lényeg hiányzott hozzá, a kaboson a közepéből, no meg a minta...de azért csak nekikezdtem!
Azt gondoltam, kaboson helyett egy laposabb gyöngy is megteszi majd, de az összefűzésnél nagyobb gyöngyöket használtam, így csak úgy csúszkált benne szegényke! Így jutott a választás egy másik alapanyagra, ami tökéletesen megtartotta a gyöngyöt, kitöltötte a formát és szerintem nagyon jól mutat együtt az egész. Mit gondoltok, mi van a közepébe?
Annyira belelendültem a díszítésbe, hogy igazi ünnepi darab lett belőle! Most már csak azon töröm a fejem, hogy milyen láncot kapjon!? Van ötletetek?


 





2015. december 25., péntek

A kedvenceim!

Most ezeket a peyote háromszögeket hoztam... van, amelyik ajándékba készült, másik csak úgy, mert szeretem készíteni. :) Vannak kedvenc mintáim, amiket úgy kipróbálnék más-más színben is, ha lenne hozzá elég idő, energia...ha a nap nem 24 órából állna, talán lenne mód megvalósítani! Szabadság ide, vagy oda...
Köszönöm a mintákat!






Minta: Anabel27

  Minta: Pinterestről 

2015. december 23., szerda

Peyote virágok...és jó sok kép!

Nem is olyan régen egy gyönyörű peyote-virágot láttam az egyik gyöngyös csoportban, varázslatosan szép volt! Rögtön bekerült az "EZT IS MEG KELL FŰZNI" listámba, mígnem az elmúlt hetekben nekiláttam az elkészítésének...többször is! :) Szeretnék majd egy olívazöld változatot is készíteni, remélem, hamarosan az is sorra kerül! Mivel a képekkel nem vagyok maradéktalanul elégedett, és már a karácsony is a nyakunkon, készült ilyen is, olyan is a képekből.... és mert választani nem tudok, jó sokat láthattok itt belőlük.
A mintát nagyon köszönöm Tóth Nórinak!











2015. december 14., hétfő

Peyote háromszögek

Rég készültek...
Az egyiket jobban kedvelem, mint a másikat, szeretek fűzni is ezzel a technikával. Több is készült ezekből, de most csak őket tudtam lencsevégre kapni!
A mintát a neten találtam, ezúton is köszönöm! 
 Minta: Anabel27