2015. április 25., szombat

"Isabella" és egy "kis" bogyó

Az egyik gyöngyös csoportban láttam meg egy karkötőt ("Isabella" néven, Bogdán Eszter készítette el), ami azonnal elvarázsolt- könnyed finomsága, egyszerűsége és persze a szépsége kápráztatott el. Már akkor felvettem a megfűzendő ékszerek listájára, aztán a minap, mikor egy kis gyöngyöt vásároltam, ehhez is beszereztem a hozzávalókat.
Mondanom sem kell, már alig vártam, hogy elkészüljön ez a karkötő, s hogy teljes legyen a szett, készítettem egy kis bogyót is hozzá. Nagyon tetszik mindkettő, együtt pedig még teljesebb a varázslat! :)
A bogyó mintája megtalálható itt: http://www.kreativvagyok.hu/gyongyfuzes/bogyolaz--avagy-hogyan-keszitsunk-gyongybol-gyongyot-ii-
Köszönöm a mintát! :)








2015. április 23., csütörtök

Egy újabb háromszög :)

Nem is olyan régen egy újabb háromszög- medál készült, hasonló színvilágban, mint korábban, mégis, egész más a hatása! Számomra megunhatatlan a háromszög fűzése is, a peyote is, más gyöngyfűző is így van ezzel? Biztos lesz még folytatás... valamikor! :)






2015. április 18., szombat

"Zénó" medál

Ez a kis medál még a húsvéti lazítás eredménye, de sem fényképezni nem volt időm, sem láncot készíteni hozzá azóta. A fotózás most megtörtént, a többi még várat magára...egy kicsit.
Saját agyszülemény, ide-oda, körbe-körbe, karikába fűzögettem, hol egyik, hol másik oldalát díszítgettem, aztán összejött ez az érdekes forma. Egyelőre nem tudom eldönteni, melyik oldala tetszik jobban, talán mindkettő egyformán?! :) Élénkebb színekkel biztos egész máshogy mutatna, feltűnőbb és izgalmasabb lenne, de ez a hematit színvilág sem mutat rosszul.
Nekem olyan "Zénós" ! :)










Spanish Lace karkötő

Valamikor az elmúlt évben már megfűztem ezt a karkötőt, azóta is tervben volt egy újabb elkészítése, de csak most szántam rá magam. Talán háromszor kezdtem neki, mert soha nem tetszett valami rajta- hol a szirmok álltak szorosan, hol a kontrasztot nem adták ki a színek úgy, ahogy szerettem volna. Aztán csak-csak olyan lett, amilyennek megálmodtam! A fotózás sem volt épp egyszerű, a napocska nem volt mosolygós kedvében! :)
Minta: JayCee- Spanish Lace
Köszönöm!






Ez volt az első, ez tavaly készült!